Aleví D. Preparant-se pel futur

Biel Tura, entrenador d’un Aleví D que aquesta temporada competeix al Grup 10 de Segona Divisió Aleví, es va proposar a principi de temporada aprofitar aquest any per establir un model de joc que vagi bé per l’equip en el futur, «aquest equip està preparat per fer una bona preparació per l’any que ve a Primera, ja que l’entrenador que tenien l’any passat els va ensenyar molt bé el tema de jugar tocant i el moviment de pilota cap al darrera, així que, sabent que fan un bon joc tocant-la, hem vaig plantejar ensenyar-los a fer un joc bastant més vertical i així sàpiguen les dues maneres de jugar, i això ha fet que siguem un equip que marca molts gols i que en rebem pocs per on estem a la classificació». Encarant la recta final de lliga, Tura creu que l’objectiu s’està complint, «ho estem fent bé, i a la gran majoria dels partits estem jugant com jo vull que juguem, i, tot i que no estem tenint sort, ja que estem fent molts pals i xuts prop de porteria, s’està notant molt el bon treball que fem en els entrenaments, i en aquesta segona volta ja portem 3 punts més que a la primera, a la mateixa altura de competició».

Després de 21 jornades disputades, l’Aleví D està situat a la 10a posició del grup amb 31 punts, gràcies a la seva eficiència ofensiva, amb 119 gols a favor, i mostrant el 7è millor balanç defensiu del grup, encaixant 72 dianes. Respecte a la lliga, l’entrenador molletà destaca que, «hi ha molts equips de segon any, on nosaltres som l’equip més petit del grup, i molts partits els perdem pel tema físic, ja que juguem molt millor però a la mínima que ens roben la pilota fiquen cos i ens costa, això en teoria l’any que ve es notarà menys però igualment seguim sent un equip molt petit, i, pel que fa als equips de primer any, estem competint perfectament, i els estem guanyant a tots».

Pel que fa a la metodologia, el tècnic molletà té molt clara l’estructura a seguir durant la setmana, «els dilluns entrenem més aspectes individuals, és a dir, psicomotricitat del jugador, conducció amb pilota, orientació del cos, etcètera, els dimecres ens dediquem més a conceptes, on els ensenyo conceptes nous, normalment trigo 3-4 setmanes en ensenyar un concepte bé, i els divendres fem situacions de partit, i intentem aplicar el concepte que expliquem els dimecres a partit».

En el diccionari de Tura no entra la paraula desmotivació, i així ho deixa clar als seus jugadors, «una errada la pot cometre qualsevol jugador, però el que no vull és que es desanimin, no han d’abaixar el cap si fan una mala passada, es poden enfadar amb ells mateixos però no s’han de desanimar, vull que pensin que la següent jugada la faran bé, ja que ells mateixos ja són conscients d’on han fallat, el que vull és que si fan una acció que resta a l’equip, la següent acció que faran sumarà a l’equip».

El responsable tècnic de l’equip intenta que els seus jugadors apliquin als partits el que es practica als entrenaments, «a principi de temporada vaig mirar què era el que jo creia que els hi faltava, i sí que és veritat que el tema de toc i tracte de pilota ho tenien molt ben treballat de l’any passat, així que treballo conceptes com els 2 contra 1, fer que la pilota vagi més ràpida a la zona d’atac, l’acumulació de mitjos, vaig creant el meu joc com en blocs perquè ells puguin tenir més facilitats als partits».

Dissabte a les 10.00h. l’Aleví D té el seu pròxim compromís de lliga al Germans Gonzalvo, on rep la visita d’un Premià que amb 9 punts ocupa la 14a posició a la taula classificatòria. De la propera jornada, el preparador molletà menciona que, «allà vam fer un partit molt complet, on vam aconseguir un triomf bastant contundent, i, com sempre, intentarem fer el nostre joc, aplicant el que practiquem als entrenaments per aconseguir sumar 3 punts més».

Abans de finalitzar aquest any, Tura es marca un doble propòsit, «pel que fa a competició, fer millor volta que la primera, i sobretot competir dintre la nostra lliga, ja que els 5 últims equips estan despenjats i els 3 primers estan molt lluny, volem fer una bona 2a volta per poder competir amb els equips que ens trobem a la zona mitjana del grup. I, pel que fa a aspectes, continuar treballant i millorant per tal que creixin com a jugadors i vulguin practicar aquest esport molts anys».