Aleví E. Aprenentatge constant

L’Aleví E d’Eric López ha iniciat la temporada 17-18 de Segona Divisió Aleví de manera il·lusionant, i liderant el grup 11 de la categoria després de 8 jornades. L’entrenador molletà no està sorprès per aquest bon inici, ja que des de la pretemporada s’ha mostrat confiat amb les possibilitats de la seva plantilla: «a principi de temporada ens vam marcar un doble objectiu, competir per intentar estar el més a dalt possible i que els nens aprenguin i millorin durant aquesta temporada». López però, declara que «només estem a principi de temporada, així que hem de continuar treballant per assolir els objectius que ens havíem marcat».

Aquestes primeres jornades han mostrat un Aleví E molt encertat en la parcel·la ofensiva, amb 49 gols a favor, i comptant amb 2 dels 3 màxims golejadors del grup. Una altra de les claus del conjunt molletà és la seva fortalesa defensiva, havent rebut només 19 gols. Aquests bons registres permeten als d’Eric López liderar el grup 11 de Segona Divisió Aleví amb 18 punts de 21 possibles. Pel que fa a la lliga actual, el responsable tècnic de l’equip destaca que «és una lliga que s’adapta a les nostres característiques perquè tenim pocs equips de 2n any, que són els equips que més mal ens fan per l’aspecte físic. Cada setmana ens enfrontem a nens que, com nosaltres, tenen bon futbol però que els podem guanyar per físic, ja que gaudim també d’aquesta característica». El fet de ser superiors físicament a altres equips, permet als jugadors de l’Aleví E canviar el plantejament durant el partit «un exemple del que he mencionat és el partit contra el Jàbac Terrassa, que veient que tècnicament eren bons, vam decidir fer un joc directe, amb força i guanyant els duels aeris per aconseguir els 3 punts».

Pel que fa a la metodologia d’equip, l’entrenador molletà destaca que «m’agrada fer un ensenyament guiat. Plantejo l’entrenament sense donar la resposta, fem l’exercici, llavors parem i pregunto quina és la solució, i si s’han sentit còmodes fent l’exercici, i els nens m’han de contestar. D’aquesta manera, els jugadors llegeixen com resoldre els dubtes que puguin tenir sobre el terreny de joc». Una altra particularitat dels entrenaments de l’Aleví E és el fet que es potencia el joc en equip, «sempre intento que els entrenaments siguin globals, ja que així els nens es troben situacions reals, i al partit ho poden solucionar perquè ja han viscut aquesta situació».

López exigeix als seus jugadors que juguin amb passió i que no abaixin els braços en cap moment, independentment del resultat, «això ho diem tots els entrenadors, la qualitat es pot negociar però la intensitat no. Tinc la sort que aquest missatge ha calat en el meu equip i la nostra major virtut és precisament aquesta, la intensitat amb què juguem».

Aquest diumenge a les 12.00h es viurà el derbi davant la UD Molletense al Germans Gonzalvo. López espera que el seu equip jugui com sap per tal de sumar 3 punts més: «crec que serà un partit maco, ja que és un derbi i ens enfrontem dos equips de la part alta de la classificació, primers contra cinquens, així que sortírem a guanyar per continuar una setmana més al cap d’amunt de la classificació».