Cadet A. Creixement a base de competir

El Cadet A de Jaume Milà, que aquesta temporada competeix al Grup 2 de Preferent, va iniciar aquest curs futbolístic tenint clars els objectius a seguir aquest any, «en l’àmbit competitiu ens vam proposar poder estar el més a dalt possible, amb la intenció de competir per l’ascens, però per diferents causes no ha pogut ser, i a nivell de formació, que els nois aprofitessin aquesta temporada per créixer, poder jugar molt bé i fer una proposta de joc bastant atractiva«. Encarant la recta final de temporada, el preparador tècnic molletà fa balanç de com està anant aquest curs, «pel que fa a la lliga estem una mica més a baix del que ens pensàvem, i crec que l’equip a nivell individual podria estar més a dalt d’on estem, però sí que hem incorporat a 15 jugadors de fora de la casa, que són nous d’aquest any i això ens ho ha fet una mica més difícil. I, a nivell de joc, tècnic i individual, sí que ho estem aconseguint, ja que cada vegada juguem millor i els jugadors estan aprenent els conceptes que ensenyem«.

Amb 25 jornades disputades, el Cadet A ocupa la 7a posició del Grup 2 de Preferent amb 35 punts i mostrant-se com un dels conjunts més sòlids del grup, ja que ha marcat i encaixat el mateix nombre de gols, 34. Respecte a la lliga, l’entrenador molletà destaca la igualtat existent, «la veritat és que la generació de cadets de segon any és una generació bona en l’àmbit global, a tot Catalunya, però especialment el grup 2 de Preferent, on ens estem trobant una lliga molt competitiva, on hi ha molts rivals complicats i tots els partits són difícils, cada setmana ens costa moltíssim poder aconseguir els 3 punts i això és el que fa que estiguem a 8 punts de la zona de descens però a 4 del 5è classificat«.

Pel que fa a la metodologia emprada, el tècnic del Cadet A menciona que, «a nivell d’estructura nosaltres intentem orientar tot el treball de la setmana cap al model de joc, intentem que tots els exercicis siguin sobre un context de partit molt contextualitzat, i abastem des d’un treball sobretot de situacions més específiques i reduïdes, a nivell de millora de fonaments individuals, fins a arribar a situacions col·lectives per treballar sobre el model de joc«.

Per a Milà és innegociable l’esperit d’equip i la predisposició de donar-ho tot sobre el terreny de joc, «el que més els hi demano és la intensitat, és el rendiment a l’hora de competir, de ser fort, de ser intens, d’anar tots a una, però sobretot el tema que el jugador comenci a portar en pràctica els conceptes que aprèn en els entrenaments i que el dia de partit apliqui el que hem treballat durant la setmana«. Pel que fa a l’estil de joc de l’equip, el preparador molletà destaca que, «personalment m’agrada bastant el joc ofensiu i poder controlar els partits a partir de la pilota, condicionar el rival a partir de tenir la pilota, intentar jugar molt en camp contrari, i això és en el que ens centrem més«.

Dissabte a les 13.30h. el Cadet A disputa la 26a jornada del Grup 2 de Preferent, visitant un Aquahotel que està situat en la 15a posició amb 17 punts. Pel que fa al partit, Milà declara que, «és un rival que crec que té millor equip que el que marca la classificació, ja que ha tingut molts problemes quant a lesions, i això l’ha condicionat molt perquè van poca gent al dia del partit. Nosaltres enfrontem aquest partit amb el mateix objectiu de sempre, aconseguir els 3 punts aplicant el que hem practicat entre setmana, i llegint el partit per saber en tot moment com jugar-lo«.

D’aquí a final de temporada, Milà espera que els seus jugadors continuïn evolucionant, i es marca un repte pel que fa a la classificació, «pel que fa al model de joc ens marquem seguir millorant i aconseguir que l’equip sigui cada vegada més sòlid defensivament, i en l’apartat ofensiu tenir les idees més clares i aconseguir jugar al que nosaltres proposem que, repeteixo, és controlar els partits a través de la pilota, i, pel que fa a la lliga, ens hem marcat quedar entre els 5 millors classificats del grup«.