Debutant A. Primers contactes amb la pilota

Víctor Suárez, entrenador de l’equip d’escola Debutant A, es va proposar iniciar el primer any dels seus jugadors en futbol federatiu marcant-se un objectiu principal, «introduir-los al futbol, que els hi agradi, i, sobretot, que gaudeixin tant als entrenaments com als partits». Després de començar la segona fase, Suárez creu que els seus jugadors han superat l’objectiu que es va marcar abans d’iniciar aquest curs futbolístic, «els resultats que hem anat aconseguit diuen que estem complint l’objectiu marcat, i fins i tot hem fet un pas més, ja que els nens guanyen bastants partits però jo hem quedo sobretot amb el joc que fan, ja que intenten fer sempre bones passades, passar-ho bé amb la pilota, i, el que és més important per mi, es veu que ho estan gaudint».

La categoria Debutant s’estructura en dues fases, una primera que finalitza al desembre, i una segona que s’estructura en funció dels resultats aconseguits en la primera, «estem en una lliga que es diu Debutant, concretament al grup 4, ja que la primera lliga que vam disputar va acabar fa uns mesos, on érem 6 equips i vam quedar segons. En aquesta segona fase estem en una lliga més igualada, ja que juguem tots els equips que vam quedar 2ns als nostres grups, i la competitivitat és major».

Pel que fa a la metodologia, l’entrenador molletà destaca que, «al principi hem centrava més en els aspectes individuals perquè molts dels nens no havien fet futbol abans, així que feia circuits de conducció, passades entre ells, i els hi indicava vocabulari bàsic del futbol perquè sabessin que és servei de porteria, servei de banda, … però a mesura que hem anat avançant la temporada, i hem agafat un bon nivell, he incorporat exercicis més dedicats al posicionament al camp, jugades ofensives i d’estratègia com els córners i llançaments de falta i penals».

El responsable tècnic del Debutant A exigeix sobretot als seus jugadors que gaudeixin del futbol, «no s’ha d’oblidar que són nens petits i han de passar-s’ho bé, després jo ja hem centro que ho donin tot i demostrin el seu potencial, que estiguin al 100% durant tot el partit i que no tinguin por d’equivocar-se, que intentin coses, que provin, ja que dels errors s’aprèn, però el fonamental és que gaudeixin».

El Germans Gonzalvo viurà aquest cap de setmana un nou duel del conjunt de Suárez, concretament el diumenge a les 13.30h, quan el Debutant A rep al Sant Joan Despí, «ja vam jugar un amistós contra ells i els vam poder guanyar, són un bon equip que ho fa bé però centrant-me en els meus jugadors, els demano que s’esforcin al màxim, tal com fan sempre per així poder competir bé i practicar el que fem als entrenaments. Els nens, com a cada partit, afronten aquest duel amb molta il·lusió, amb molta energia, i amb moltes ganes de jugar, sempre hem demanen de jugar d’inici tots, i jo els haig de dir que no tots poden sortir d’inici, que tots jugaran però s’han d’esperar. En aquestes edats els hi agrada molt jugar, els hi agrada molt que els pares els vegin i sobretot marcar gols».

Suárez es marca un propòsit d’aquí al final de temporada, «com a entrenador d’escola vull que els nens arribin preparats a l’any vinent, que ja seran prebenjamins, on canviarà el camp i les regles, però vull que tinguin una base per estar preparats per competir en un prebenjamí, on hi ha un canvi, no tan gran com el pas que es fa de futbol-7 a futbol-11, però és un pas important també i se’ls ha de preparar tant físicament com mentalment per aquest canvi».