Debutant B. Començant a jugar

L’equip Debutant B ha començat aquest any la seva primera temporada en futbol federatiu, per aquest motiu, Sergi Morón, entrenador del conjunt molletà, es va proposar un únic objectiu abans de disputar el primer partit de l’any, «l’únic que m’havia marcat era que aprenguessin, preparar-los perquè tinguessin una bona base, ja que en ser tan petits no pots pretendre que ho sàpiguen tot, així que volia que aprenguessin el que és fonamental». Morón creu que el treball dels entrenaments s’està veient en els nens, «s’està veient una millora, ja que al començament de temporada anaven molt despistats, cadascú pel seu compte, i ara es nota que són més grans i estan assolint els petits objectius que proposem cada dia, i estan més conjuntats entre ells».

La categoria on competeix el Debutant B es divideix en dues fases, una primera que acaba al mes de desembre, i una segona on els participants s’estableixen segons la classificació en la primera fase. Respecte a la lliga, el responsable tècnic de l’equip menciona que, «en la primera fase ens vam trobar rivals molt durs i era una lliga bastant descompensada, però en el grup actual els equips tenim un nivell similar, així que els partits estan més disputats, i això ho agraeixen els nens perquè hi ha més igualtat».

Pel que fa a la metodologia, el tècnic molletà declara que, «sempre comencem els entrenaments amb un escalfament d’un parell de voltes per entrar en calor, un cop hem escalfat, fem molts jocs de coordinació i passades perquè s’adaptin al terreny de joc i al tacte amb la pilota, i després fem xuts a porteria i situacions reals perquè després els hi sigui més fàcil adaptar-se als partits. Per últim, i, si hem fet un bon entrenament, acabem amb un partit».

Per a Morón és fonamental que els seus jugadors vinguin amb ganes d’aprendre i provin el que es practica als entrenaments, «sobretot demano dues coses, primer, compromís de venir amb l’objectiu de millorar, i després, que ho intentin, ja que ara és normal que no surtin les coses però sí que m’agrada quan veig que s’esforcen, entrenen i proven el que fem entre setmana». Als entrenaments, l’entrenador del Debutant B incideix en una millora global dels nens, «vull que aprenguin en el màxim d’aspectes possibles, no hem fixo en un aspecte en concret, sinó en el global, intento que millorin en tot».

Aquesta setmana el Debutant B no disputa cap partit per la festivitat de Setmana Santa, així que el seu proper compromís serà el cap de setmana següent, el tècnic molletà espera que els sues jugadors aprofitin les vacances, «ara tenim una setmana de descans que ens servirà per carregar piles de cara a la recta final de temporada. Espero que els nens juguin a futbol aquestes vacances, i quan tornin tinguin les mateixes ganes que tenen normalment, i intentin fer-ho el millor possible i com ells saben».

Morón espera que el seu equip continuï treballant fins a final d’any amb l’objectiu de millorar, «espero que ells continuïn venint amb la mateixa il·lusió que fins ara, amb ganes d’aprendre, i que el que hem estat practicant aquesta temporada ho apliquin l’any vinent per poder mostrar el que han après».