Debutant C. Iniciant-se en el futbol

Els jugadors del Debutant C han començat aquesta temporada el seu primer any en futbol federatiu sota les ordres d’un Marc Morón que des d’un inici tenia clar l’objectiu principal de cara aquest curs futbolístic, «vaig encarar l’any pensant en què els nens s’ho passessin bé i aprenguessin, sabent que aquest anava a ser el seu primer any, sobretot volia que contactessin amb pilota i es relacionessin amb els companys». Completada més de la meitat de la temporada, l’entrenador molletà creu que l’objectiu marcat s’està complint, «s’està notant una evolució en el joc i en el control de la pilota, i el que més m’agrada és que tots tenen bona relació els uns amb els altres i confien en els seus companys».

La categoria on competeix el Debutant C compta de dues fases, una primera que finalitza al desembre i la posició en el grup marca els participants en la segona fase. Respecte a la lliga, Morón destaca que, «a la primera fase s’ha notat molt la diferència d’edat, i hem tingut resultats força amplis, ja que jugàvem amb nens 1 any més grans i es notava molt la diferència. En aquesta segona fase la lliga està més anivellada i els partits estan més igualats tot i que encara hi ha equips que es nota que aquest és el seu segon any».

Pel que fa a la metodologia, el responsable tècnic de l’equip menciona que, «al principi de l’entrenament acostumem a fer alguna volta i exercici per a escalfar, i un cop hem escalfat fem els primers contactes amb la pilota, sobretot treballem molt les passades i els rondos, i després ja ens centrem en exercicis de xut i pilota, principalment intento centrar-me en el control de la pilota, les passades i els xuts».

Per a Morón és innegociable venir als entrenaments amb la intenció de millorar, «el que demano sempre és que vinguin amb ganes d’aprendre i que, encara que és difícil per l’edat que tenen, que estiguin concentrats en els entrenaments perquè així els exercicis s’entenen millor i és més fàcil per ells fer-los bé». L’entrenador molletà no vol encasellar els jugadors en una posició, sinó que vol que tots provin les diferents posicions sobre el terreny de joc, «intento potenciar-los el màxim d’aspectes possibles, tant en atac com en defensa, ja que les seves posicions no estan encara definides, i, tot i que a alguns sí que es nota que els agrada més una posició que una altra, en general juguen tots en totes les posicions i entrenen el mateix».

Després de l’aturada per la festivitat de Setmana Santa, Morón es marca un propòsit d’aquí a final de temporada, «espero que hagin aprofitat les vacances per desconnectar i passar-ho bé, i que continuïn treballant tal com estan fent, ja que el que vull és que competeixin, mentre aprenen i que es noti la millora de cara a l’any que ve, que siguin ells els que mostrin la seva superioritat sobre els altres equips, en definitiva que hagin aprofitat aquesta temporada».