El CF Mollet UE, 11è millor futbol base de Catalunya

El CF Mollet UE és l’11è millor equip de futbol base català i millor equip del Vallès Oriental de la temporada 2014-2015. Aquesta afirmació té el recolzament d’un estudi fet pel blogger Francisco Nieto de Montornès del Vallès a la seva pàgina web. Des de fa tres temporades el montornesenc fa un estudi sobre la situació del futbol català entre els millors conjunts de la Federació Catalana de Futbol. El CF Mollet UE ha pujat en tres temporades del lloc 27è a l’11è, empatat en punts amb el 10è el EF Gironès-Sabat.

classi 1

El futbol base del CF Mollet UE ha millorat any rere any i aquesta evolució es pot veure en els tres estudis que publica Franciso Nieto. El seu sistema consisteix en la puntuació segons els 12 millors equips de cada entitat i donant uns punts segons la categoria. En aquest cas, el CF Mollet UE té aquesta temporada 540 punts, que són 120 menys que el primer classificat, el FC Barcelona i en segon lloc el Cornellà. «Vaig començar aquest estudi perquè ningú del futbol base català coneixia realment quina era la millor entitat de futbol base a Catalunya o, per exemple, a una comarca», explica Francisco Nieto, i afegeix, «aleshores vaig fer una classificació amb un sistema de puntuació segons les categories que tenen amb un màxim de 12 equips. I en cas d’empat hi han d’altres puntuacions com el número de lligues, per això el CF Mollet UE està a l’11è lloc i no al 10è».

En aquest cas el CF Mollet UE va ocupar la temporada 2012-2013 el 27è lloc amb 365 punts, la temporada 203-204 el 14è amb 510 punts i aquesta temporada l’11è lloc amb 550 punts. «Si fa moltes temporades anteriors el millor al Vallès Oriental era l’EC Granollers, desde fa unes temporades el referent és el CF Mollet UE. Sobretot en els darrers anys la bona feina amb els juvenils ha provocat un salt important a la classificació. I queda molt clar que el CF Mollet UE és el referent actualment al Vallès Oriental», analitza Francisco Nieto, que desde fa més de 20 anys es dedica a informar sobre el futbol base català.

classi 2 classi 3

VALORACIÓ POSITIVA 

La coordinació del CF Mollet UE ha valorat positivament aquest estudi que permet situar en una classificació la feina feta des de fa algunes temporades. «Són resultats a nivell de rendiment i llavors estem contents perquè quant més prestigi té el club dona més orgull treballar-hi. I ho hem assolit amb un treball de fa algunes temporades i des de les categories més petites», explica el coordinador de futbol 7, Otger Canals que porta vuit temporades al club fent diferents tasques.

Tot plegat, Otger Canals considera «molt complicat mantenir el nivell tan alt, però es treballa per això», i afegeix, «som referència al Vallès però ens queda millorar més en la formació per continuar aquest salt de qualitat».