Els coordinadors prenen la paraula

La temporada 18-19 encetarà amb canvis orgànics a l’estructura esportiva del CF Mollet UE, amb Ricard Sánchez com a coordinador general del club, i Joaquim Ruiz (futbol-11), Eric López (futbol-7) i José Aguilera (Prebenjamí, Escola i Femení) sent els coordinadors de les diferents etapes que abasta el futbol formatiu del club.

Joaquim Ruiz afronta el repte de ser l’encarregat del futbol-11 amb il·lusió, «estic molt motivat i amb moltes ganes de treballar i començar la competició, ho donaré tot per la meva part perquè el club pugui fer encara més un salt qualitatiu». Ruiz té pensada ja una primera proposta per tal de potenciar els equips base del club, «a partir de l’any vinent hi haurà una tutorització amb els entrenadors, és a dir, a les oficines tindrem un carpesà per cada equip de futbol-11, on se’ls hi demanarà part de la seva planificació de l’any a través de microcicles i nosaltres el que farem serà agafar-los i revisar-los per veure que no improvisen els entrenaments i que tenen ja una planificació i una programació. Aprofitarem també per supervisar-los als entrenaments perquè voldrem veure si hi ha una concordança entre el que han planificat de cara a la sessió i si es reflecteix en el camp». El nou coordinador de futbol-11 vol tenir una relació directa amb els entrenadors, i per aquest motiu vol fer un lligam més fort entre coordinació i entrenadors, «cada setmana estarem en contacte amb els entrenadors per parlar sobre com està anant la competició, quines problemàtiques veuen, què creuen que es pot millorar i quines inquietuds tenen. A part, també tindrem un carpesà amb molts exercicis enfocats a diversos aspectes del joc com la part ofensiva, la defensiva, la tècnica i la tàctica, que els deixarem als entrenadors quan ens demanin propostes per poder ajudar-los a fer uns entrenaments més complets».

El nou coordinador de futbol-7, Eric López, reconeix tenir ganes de començar aquesta nova etapa, «és un repte molt atractiu que s’afronta amb moltes ganes de treballar, i gràcies a aquest repte creixeré en tots els aspectes, esportivament i també com a persona, i tots farem el possible perquè el club millori encara més». López té molt clara la idea per ajudar als jugadors del futbol base del CF Mollet UE a créixer, «treballarem per edats, ja que cada equip i nen té les seves necessitats, així que els entrenaments dels benjamins seran encarats a la tècnica com el control, les passades, el remat, la protecció de la pilota, i a la tècnica defensiva com l’entrada, els refusos i la protecció de la posició, i, als alevins ens centrarem més en la tàctica i el joc col·lectiu». López té clar l’objectiu del futbol formatiu i amb aquesta idea treballarà a partir del curs vinent, «el més important és que el nen millori, aprengui  i s’ho passi bé, així que donarem totes les eines possibles als entrenadors perquè els jugadors creixin, sense oblidar-nos que també estem per ajudar als mateixos tècnics a formar-se, així que si algun entrenador té dificultats per fer alguna de les tasques que s’ha de realitzar, els coordinadors no tindrem cap problema en donar un cop de mà i a l’oficina tindrem un arxiu amb tota mena d’exercicis». El nou coordinador de futbol-7 espera millorar la infraestructura del club amb aquesta metodologia que reconeix que, «s’ha d’anar implementant a poc a poc i estic segur que d’aquí a un temps donarà els seus fruits i el Mollet farà aquest salt d’importància, de treball i qualitatiu que ens permetrà ser un dels clubs de referència».

José Aguilera espera que el club continuï creixent la temporada vinent , «hay muchas ganas de empezar ya a trabajar para el próximo curso, dónde intentaremos dar un impulso en las categorías más pequeñas del club, y en futbol femenino, que será nuestro tercer año, y nuestro reto es tener un equipo por categoría, y llegar a los 5, ya que el primer año empezamos con 3 y en la actualidad contamos con 4». Per al coordinador de les etapes Prebenjamí, Escola i Femení, és important destacar que el principal és formar als nens i que vinguin a gaudir de l’esport, «tenemos que tener claro que los niños vienen a pasarlo bien y a disfrutar del deporte que les gusta, pero es importante ya de pequeños enseñarles que por encima del deporte hay otros valores más importantes que tenemos que ir inculcándoles». Aguilera té present diverses propostes per tal de donar visibilitat a les etapes formatives del club, «tengo pensado realizar varias actividades en el mes de junio, entre ellas la de realizar jornadas de puertas abiertas en prebenjamines y escola. En cuanto a los equipos femeninos tenemos pensado organizar un torneo de 3×3 dónde aparte de participar jugadoras que están en el club actualmente también participarán jugadoras que en la actualidad no juegan en el Mollet».