«Els nens que venen a les escoles del club agafen unes costums que els ajuden en el seu dia a dia”

IMG-20140214-WA0001Cristian Fortuna (Santa Coloma de Gramanet, 1989) és el responsable de les escoles del club des de fa tres temporades. A més, és l´entrenador de l´Escola 2 i del Prebenjamí B. En aquest curs esportiu hi han tres escoles que dues d´elles competeixen a la Lliga del Consell Comarcal del Vallès Oriental (Escola 1 i Escola 2). Tot i això l´objectiu de les escoles “és que els nens s´ho passin d´allò més bé”, remarca Fortuna.

– Porteu des del gener a Ca N´Arimón, com esteu?

– Estem bé, els principis sempre costen però ja estem adaptats. Ajuda que ens trobem gairebé al centre del municipi i això facilita molt la situació. A més, com escola tenim el mateix espai que hi teníem en el camp Municipal del Germans Gonzalvo. Tot i això, tenim
ganes de tornar al nostre camp. Més que res per que des d”aleshores sempre que juguem els partits sembla que estiguem jugant com a visitants.

– Com s´entrena a l´escola?

– El més important és que s´ho passin d´allò més bé. Comencem amb nens que cursen P-4 i l´objectiu és la iniciació al futbol. Fem jocs amb la pilota amb el peu i les mans. I els ensenyem doncs com s´han de situar al camp, però sempre amb jocs.

– I les competicions com s´afronten?

– En aquest cas juguen els equips d´Escola 1 i Escola 2, que fan P-5, i les afrontem com un premi. Si entrenem bé, juguem bé. Però el resultat no és el més important. Aquesta competició és força positiva per que està dins del Consell Comarcal del Vallès Oriental i els àrbitres són formadors. O sigui, que constantment ajudem a la formació dels joves amb educació. Això és molt important perque hi han uns valors que els intentem inculcar.

– I com és l´evolució dels nens que passen per l´escola?

– És molt positiva. Des de ben petits aquí agafen unes costums que els ajuden no tan sols en el futbol, també per exemple al col·legi o al seu dia a dia. Els nens que han fet escola de futbol tenen un millor concepte i coneixements de l´esport. A més, els veus que han de seguir totes unes pautes com llevar-se d´hora per jugar el partit, concentrar-se, fer cas a unes normes del joc, dutxar-se… es fan responsables. A més, tots tenen moltes ganes de jugar, perquè es tracta de fer un joc que en aquest cas és el futbol.