“En edat d’escola, el més important és que s’ho passin bé»

Departament Comunicació CF Mollet UE

Cristian Fortuna (Santa Coloma de Gramenet, 1989) suma la quarta temporada com a coordinador de les escoles del club. Enguany dirigeix el Prebenjamí A, fet que li ha donat la possibilitat de veure l’evolució dels infants que van començar a l’escola i com han anat progressant fins arribar al Prebenjamí A.

– Com marxen les escoles aquesta temporada?
– Aquest any continuem sent tres. I hem crescut ja que hi tenim 27 infants. A l’Escola 1 són 10, a l’Escola 2 també 10 i a l’Escola 3 són 7. A diferència d’altres temporades, enguany hem volgut crear grups amb proporcions de jugadors semblants i així fomentar que tothom jugui. Nosaltres funcionem amb l’Escola 3 amb infants de 4 anys, l’Escola 1 són la progressió de l’Escola 3; mentre que l’Escola 2 són els infants de 5 anys que són nous. I enguany, de l’Escola 2 hem tingut més nens de l’habitual.

– Perquè es juga a les lligues del Consell Esportiu Vallès Oriental?
– Enguany havíem pensat en l’opció de canviar a les lligues de la Federació Catalana de Futbol però creiem que és millor el Consell Esportiu Vallès Oriental. Per exemple, en edat d’escola a la FCF es juga futbol-7, mentre que a les lligues del CEVO es fa futbol-6 i les mides del camp són més petites. També la porteria. I això permet que tots els infants toquin més la pilota. I considerem que això és millor.

– Quin és l’objectiu de les escoles?
– En aquestes edats el més important és que vinguin al camp a passar-s’ho bé. I això fem. Fan futbol però d’una manera lúdica. És important que en escola coneguin sobretot les normes i regles d’aquest esport. Un cop s’ha aconseguit aleshores comencem a treballar allò de la competició. Per això, l’Escola 3 no juga a cap lliga, i fa només un partit amistós al mes.

– Com has vist l’evolució dels infants que van a l’Escola quan arriben a Prebenjamí?
– Bàsicament són aspectes de valors. Un infant que ha passat per l’Escola té uns valors d’amistat, d’honestedat, de fer pinya… mentre que un infant que no ha passat per Escola i arriba a Prebejamí és més individualista. Però això es treballa. De fet, el grup del Prebenjamí A que porto està treballat des d’Escola i som líders. No és el més important, però els infants aprenen els mecanismes i s’ho passen millor