“En el futbol formatiu és millor treballar amb objectius petits, així fem a l’Infantil A”

marc molletMarc Giménez (Barcelona, 1985) és l’entrenador de l’infantil A, conjunt que domina amb comoditat el grup 7 de la Primera Divisió. De fet l’equip molletà és líder des de la jornada 1 i va directe a l’ascens a Preferent, segona màxima categoria catalana d’infantils. Giménez estudia CAFE a la Universitat de Vic i té el títol del Grau Superior d’Esports. A banda d’entrenar a l’Infantil A també dirigeix el Benjamí D.

– La temporada de l’Infantil A està sent impecable.

– Sembla que tot vagi molt bé, estem allà amunt des del principi. I estem aguantant la pressió dels rivals que a cada partit és més forta perque ja ens coneixen i tothom vol guanyar a l’equip líder.

– Com es fa per sorprendre als rivals?

– Intentem donar eines diferents als jugadors perque puguin prevenir el que ens trobarem en el partit. Sabem que els equips ens esperen al seu camp, i llavors intentem variar el nostre sistema per trencar aquesta situació. Al principi teníem un joc molt més directe i ara combinem una miqueta més per dins. A partir d’aquí busquem espais amb passes en profunditat i fem diagonals.

– Aneu líders des de l’inici de temporada. Quin és l’objectiu?

– El principal objectiu és la feina amb els jugadors. Som futbol formatiu i això és el més important. Per la meva experiència és millor treballar amb objectius petits i així anem partit a partit.

– Que suposaria l’ascens per la categoria infantil?

– El futbol 7 del club està tot en màximes categories i l’infantil és la primera categoria de futbol 11. Així que seria molt bo poder pujar per donar continuïtat a la gran feina que es fa des de l’escola i no tallar la cadena creada. L’infantil B, C i D també tenen opcions de pujar.

– Portes una temporada com entrenador al club, però abans havies estat jugador. Com es treballa el futbol base al CF Mollet UE?

– La gran majoria dels entrenadors són joves, però amb els coneixements acreditats necessaris. Tots venen amb moltes ganes i això repercuteix en els jugadors. Amb el coordinador Otger Canals treballem molt bé i tots compartim una mateixa filosofia de joc. Això és molt important per l’entitat i tots els conjunts de formació.