Inaugurada l’exposició del Centenari al Museu Abelló

Jaime Blanco / CF Mollet UE

L’exposició Centenari, 1914-2014 ja és una realitat. Des del divendres 7 de novembre es pot visitar a l’emblemàtic Museu Abelló i es pot trobar divers material que resumeix, i destaca, la vida dels fins ara cent anys del club. L’acte va ser inaugurat amb la presència del vicepresident del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i de l’alcalde, Josep Monràs, entre d’altres personalitats. A l’exposició es recrea un vestidor antic i compta fins a sis espais diferents.

En l’acte d’inauguració va regnar un ambient d’emoció i nostàlgia. Prop de més d’un centenar de persones van ser presents, entre elles antics jugadors de l’entitat. Feliu Tura, president del club, va obrir els parlaments i va afirmar que se sentia “molt orgullós de ser el president del club justament en l’any del centenari”. Tura va recordar alguns ex jugadors emblemàtics com Raúl Arribas (qui va ser porter del RCD Espanyol a Primera) o els germans Gonzalvo (integrants del Barça de les Cinc Copes) que donen nom al camp municipal molletà.

Tot seguir va parlar el vicepresident del Barça, Jordi Cardoner, qui abans d’entregar un obsequi va celebrar que «el club segueixi viu 100 anys després perquè no tothom pot dir el mateix”. Cardoner va encoratjar, a més, a “complir 200 anys”. El torn de paraules el va tancar l’alcalde de Mollet, Josep Monràs. El batlle va destacar “la gran funció social que el club tenia en els seus inicis a la ciutat”. Pel que fa el president de la Comissió del Centenari, Jordi Candela, va recordar que encara queden més actes per commemorar el Centenari com l’edició del llibre, la presentació dels equips de la base i diversos sopars amb socis i exjugadors.

Un cop van concloure els parlaments tots els assistents van marxar a veure un vídeo commemoratiu del centenari. En ell es van poder veure imatges del club als anys 50, 70, 80 i en l’actualitat. Es reconeixien algunes escenes com l’antic camp de Les Pruneres o l’ascens a Primera Catalana de fa tres anys. A partir d’aleshores els assistents van poder veure les més de cent fotografies de l’exposició que repassa la trajectòria de l’entitat en sis diferents espais: mural dels cent anys; sala de trofeus, recreació d’un vestidor antic, documents històrics, el club amb la premsa i la projecció del vídeo.

L’exposició romandrà al Museu Abelló fins el 8 de desembre.

Publicació de Club Futbol Mollet Unió Esportiva amb fotografies de Jaime Blanco.