Infantil – Aleví Femení. Aprenentatge i millora

Mariona Castells, entrenadora de l’Infantil – Aleví Femení, va marcar-se un objectiu principal quan va agafar les regnes de l’equip que competeix al Grup 4 de Segona Divisió Infantil, «vull que les nenes aprenguin, que sàpiguen el que puguin de futbol i els agradi, que no deixin el futbol mai i que segueixin treballant per ser millors cada dia». Castells confirma que aquest objectiu s’està complint, un cop iniciada la segona volta de la lliga, «des que vam començar, les nenes han respectat i acceptat tot el que diem, volen aprendre i volen seguir lluitant pel que volen». Respecte a la competició, l’entrenadora molletana es mostra ambiciosa, «anem a competir tots els partits, volem guanyar el màxim de partits possibles per quedar el més a dalt que puguem, com més a dalt estigui l’equip  i com millors siguin els resultats, quedarà reflectit el treball d’aquest any».

Inicialment, el Grup 4 de Segona Divisió Infantil estava compost per 14 equips, però 2 dels conjunts que hi havien de participar van abandonar la lliga, deixant finalment el grup en 12 equips. Després de 15 jornades, l’Infantil-Aleví Femení es troba a mitja taula, concretament a la 5a posició, sumant 24 punts, amb un balanç de 98 gols a favor, i 64 gols encaixats. Castells declara que hi ha diferents nivells dintre el grup, «en categories inferiors, on juguen una aleví contra una cadet, es nota molt la diferència d’edat en el tema físic, i això ens ho estem trobant aquest any, on els 2-3 equips que estan al capdamunt de la taula van sobrats, i als equips de baix els costa més competir. Pel que fa a nosaltres, tenim molt bon equip, i penso que podem fer una molt bona segona volta, guanyant partits i quedant el més a dalt possible».

Pel que fa a la metodologia emprada, la responsable de l’Infantil-Aleví Femení destaca que, «faig entrenaments físics però alhora divertits, ja que són gent que els agrada fer físic. Així que normalment començo amb un escalfament bàsic d’unes quantes voltes i un moviment articulat, per continuar amb un joc perquè les nenes s’activin i comencin amb bon peu l’entrenament. Després fem possessions perquè ens acostumem a tenir la pilota als peus, i finalitzacions, ja que m’agraden molt, i així després al partit no es trobin davant de porteria i no sàpiguen què fer».

L’entrenadora molletana exigeix a les seves jugadores que no es vinguin a baix en cap situació, i que ho donin tot sobre la gespa, «vull que no deixin de lluitar mai, a mi m’és igual que el partit no vagi bé, i que anem perdent de 20 gols, però vull que ho donin tot, si perdem que sigui perquè l’altre equip ha hagut de treballar-s’ho i no els ho hem deixat fàcil. Si lluiten, jo estic contenta amb elles, per mi això és el principal, la lluita». Per tal de potenciar el joc de les seves jugadores, Castells ensenya el treball en cada posició a les nenes, «vull ensenyar-los-hi la base de l’equip, i que una davantera pugui jugar de defensa, una defensa pugui estar al mig camp, així que el que vull és que aprenguin una mica de cada posició, sobretot que comencin aprenent, ja que estem en futbol de formació, i després ja es veurà la seva evolució».

La propera jornada l’Infantil-Aleví Femení visita una AE Santa Susanna que es troba en 2a posició amb 35 punts, sense haver perdut cap partit aquesta temporada. Tot i el bon paper que està mostrant el seu proper rival, l’entrenadora molletana confia en les seves jugadores, «les nenes estan motivades pel pròxim partit, ja que estem mostrant un bon nivell, aconseguint 5 victòries i 1 empat en els últims 6 partits. Plantejarem un duel defensiu, intentant encaixar el mínim de gols possibles, ja que ens enfrontem a un rival que té molta pólvora, i en atac intentarem aprofitar les nostres oportunitats per poder donar la sorpresa».

Castells espera que el creixement que estan mostrant les seves jugadores no s’aturi i continuï tal com està succeint, «vull que les nenes aprenguin, segueixin jugant a futbol, i que els hi agradi el futbol. Si acabem el més a dalt possible doncs millor que millor, però sobretot vull que aprenguin, els hi agradi tot, i que l’any vinent vulguin vindre i hem diguin que volen seguir amb mi perquè han après molt. Això per mi seria una gran satisfacció».