Infantil B. Any expectant

L’Infantil B entrenat per Eric López competeix aquesta temporada al Grup 8 de Primera Divisió Infantil, assolint l’objectiu marcat a principi de temporada per l’entrenador del conjunt molletà, «pel que fa a la competició, l’objectiu de l’equip era estar a la part alta de la taula, i per aquest motiu tots els jugadors són de 2n any, i ja havien competit a Primera Divisió l’any passat». López però, no es va voler centrar únicament en l’aspecte competitiu, i es va marcar un repte pel que fa a la formació dels seus jugadors, «a principi de temporada també ens vam marcar un objectiu més de formació, que era ensenyar als jugadors perquè només porten 1 any fent futbol 11 i volem que aprenguin el màxim per a futures etapes i que puguin jugar molt temps a futbol».

Després de finalitzar la primera volta, el responsable tècnic de l’Infantil B fa balanç de la temporada actual del seu equip, «a principi d’any sempre es marquen uns objectius, però quan passen 6-7 jornades ja comences a veure si són reals o no, i és cert que el nostre objectiu s’ha fet real i per això ara estem lluitant per aconseguir l’ascens a Preferent. A nivell de joc, com tots els equips, tenim dies en què juguem molt bé, i dies en què la pilota no vol entrar o no la fem circular bé, però sí que és cert que cada cop l’equip s’està apropant més a l’ideal que teníem pensat». Per a López, s’està observant una bona evolució dins l’equip i es mostra satisfet per la campanya que estan fent els seus jugadors.

Un cop completades 15 jornades del Grup 8 de Primera Divisió Infantil, el conjunt molletà s’està mostrant com un dels equips més sòlids de la lliga, fet que el permet ocupar la 3a posició amb 37 punts, a només 6 del líder. La gran temporada dels nois d’Eric López els permet ser el 2n equip menys golejat del grup (havent encaixat únicament 13 gols), i el 3r màxim anotador, amb 52 dianes a favor. Respecte a la lliga, el preparador tècnic de l’Infantil B declara que «és una lliga bastant complicada on costa guanyar els partits, i aquests es decideixen per 1 o 2 gols normalment. Sí que és cert que hi ha 4 equips que potser estem destacant més i tenim un nivell similar, fet que fa que entre nosaltres ens deixem molts punts i fins a l’última jornada no se sabrà qui aconseguirà guanyar-la».

Pel que fa a la metodologia, López declara que li agrada practicar una metodologia autodidàctica, «a l’etapa Infantil els nens ja van a 2n d’ESO, i per tant, tenen la capacitat de pensar, llavors, mitjançant aquesta metodologia, preparo exercicis on els nens han de pensar per trobar la millor solució a l’exercici que jo he plantejat. Per tant, llençat el joc i les consignes de l’entrenador, els jugadors han de trobar la forma més adient d’aconseguir l’objectiu de l’exercici. D’aquesta manera, són entrenaments on participen de forma activa els jugadors». López destaca que prefereix utilitzar una metodologia global perquè així als entrenaments es practiquin situacions reals de joc, «quan arriba el partit de veritat ja tenen l’experiència prèvia i poden resoldre de la millor manera els problemes que puguin tenir en el partit».

Per al tècnic de l’Infantil B hi ha 1 aspecte que tots els seus jugadors han de complir, «pots ser més bo o més fluix tècnicament o tàcticament, però per mi tothom ha de donar el 100% per intentar que l’equip millori sempre, i per això demano compromís, intensitat i que tots lluitem en tot moment i remem junts per aconseguir el mateix objectiu». Alhora, l’entrenador molletà s’exigeix a si mateix diverses tasques, «cada jugador té unes habilitats i característiques diferents que el fan únic, llavors la feina d’un entrenador és potenciar les característiques més hàbils dels jugadors sense oblidar les menys hàbils i ajuntar-les totes en benefici del grup».

El pròxim partit del conjunt dirigit per Eric López és aquest dissabte a les 14.00h. al Germans Gonzalvo, on rep la visita del 15è classificat, un Ripollés que suma 8 punts, en un partit que l’entrenador considera clau per assolir l’objectiu marcat a principi de temporada, «és un equip que està en descens, al qual ja vam aconseguir guanyar allà, i pensem que serà un rival que es replegarà molt bé al darrera, que es tancarà i que no ens deixarà jugar a prop de la seva porteria i intentarà sortir al contraatac amb un parell de jugadors que té molt ràpids, així que intentarem tenir nosaltres la pilota i marcar rapidament el 1r gol perquè així s’hagin d’obrir i ens sigui més fàcil arribar a la seva porteria».

D’aquí a final d’any, López espera que «de forma didàctica els jugadors facin aquest salt de qualitat ja al futbol 11 i que tinguin noves eines per gaudir del futbol a totes les etapes que encara els hi queda per jugar. A l’hora de competir, espero continuar lluitant pel nostre objectiu d’estar a Preferent».