Íngrid Martínez: “Si el primer equip manté la intensitat dels darrers partits, mantindrem la categoria”

L'Íngrid Martínez a la sala de fisioterapia del Germans Gonzalvo
L’Íngrid Martínez a la sala de fisioterapia del Germans Gonzalvo / / CFMolletUE

L’Íngrid Martínez (Mollet del Vallès, 1983) és la fisioterapeuta que acompanya durant tota aquesta temporada al primer equip. Ella és la responsable de prevenir i ajudar a superar les diferents lesions que es puguin produir durant un partit o entrenament. A més, també passa consulta entre setmana al futbol base de l’entitat. Una tot terreny que després d’obtenir el grau superior de fisioterapeuta esportiva, està acabant els seus estudis d’infermeria i ja pensa fer un màster en fisioteràpia esportiva.

– És la teva primera temporada en el dia a dia d’un club esportiu. Com està sent?
– La veritat que la experiència està sent molt positiva. He conegut molta gent i crec que és molt necessari tenir un fisioterapeuta en un club com el CF Mollet UE. Sobretot per aconseguir una ràpida recuperació dels lesionats, però també per poder prevenir qualsevol altra molèstia.

– Són gaire previsors els jugadors per evitar lesions?
– Hi ha de tot. Però sí que la gran majoria venen molt més per prevenció a la consulta que tenim al camp. Moltes vegades es noten carregats físicament i els ajudem a fer estiraments. També si ha fet un mal gest intentem mirar si té inflamació i si aquesta es tractable o no.

– Quines són les lesions més habituals?
– Podem trobar de tot tipus. Però les més habituals són els trencaments fibrilars als quàdriceps, els esguinços de genoll i turmell, problemes de bessons i isquiotibials. Però per exemple entre els porters és molt més habitual lesions o molèsties als dits de la mà.

– Quan hi ha més risc de lesió?
– Sobretot quan hi ha més càrrega física. Això passa quan s’inicia la pretemporada i a final de la temporada. Després de moltes jornades disputades, i sobretot d’alguns camps complicats jugats, al jugador li pot passar factura al tram final. Però per això estem aquí nosaltres per intentar ajudar en tot el que podem.

– Com veus l’actual situació del primer equip?
– Crec que se salvarà perque els jugadors ho estan donant tot. Si mantenen la intensitat dels darrers partitst, ens salvarem. Som una plantilla amb suficient qualitat per salvar la categoria sense problemes.