Ja es coneix el Pla de Competició de la 1a Catalana 2023-24

La Federació Catalana de futbol ha publicat el Pla de Competició de la propera temporada a la 1a Catalana, on tornarà a jugar el Club Futbol Mollet. Un cop més, hi haurà tres grups de 16 equips (48 en total) tal i com ha vingut sent habitual els últims anys. El primer canvi important el trobem en l’inici de lliga, que s’avança al 17 de setembre. 

Falta per veure en quin dels tres grups quedarà enquadrat el CF Mollet. El que ja se sap és que els tres primers de cada grups ascendiran a la nova Lliga Èlit, a cavall entre la 1a Catalana i la 3a RFEF. Els segons de cada grup i el millor tercer jugaran unes eliminatòries per decidir quin és el quart equip que aconsegueix l’ascens. Aquestes dues eliminatòries seran a doble partit i es jugaran el 26 de maig i 2 de juny la primera i el 9 de juny i el 16 de juny la segona, que enfrontarà als vencedors de les dues primeres eliminatòries. El guanyador d’aquesta final també pujarà a la Lliga Èlit.

Pel que fa als descensos, seran quatre els equips per grup que perdran la categoria. En concret del 13è al 16è classificat baixaran a Segona Catalana, tot esperant a com es desenvolupa la competició i si hi ha algún descens compensat més. 

Per últim i perquè tots els aficionats del CF Mollet tinguin clares les dates més importants, la 1a Catalana començarà el 17 de setembre, acabarà la primera volta el 21 de gener i la fase regular el 19 de maig. Del 26 de maig al 2 de juny es jugaran les primeres eliminatòries d’ascens i del 9 al 16 de juny les segones. La lliga s’aturarà el 10 de desembre (Constitució i Puríssima), del 24 de desembre al 7 de gener (Nadal i Reis), l’11 de febrer (Carnestoltes) i el 31 de març (Setmana Santa). En els propers dies començarem amb les novetats del mercat de fitxatges del primer equip.