José Antonio Ramón: «És important saber motivar als jugadors»

jaramonJosé Antonio Ramón (Barcelona, 1972) és un dels entrenadors que porta més temporades dirigint equips de futbol base al club. Concretament, enguany compleix el setè curs dins la disciplina del CF Mollet UE. Ramón ha passat per les categories de prebenjamins, benjamins, alevins i el curs anterior va guanyar la lliga amb l´Infantil D a Segona Divisió. Enguany porta l´Infantil C i són líders indiscutibles del grup 7 de Primera Divisió.
– Enguany vas camí d´un nou ascens…
– En un principi les coses van molt bé. Estem molt satisfets i contents. La predisposició dels jugadors és molt bona, ja que gran part del grup és el mateix de l´ascens de l´any anterior. De moment, tot ens està sortint però ja tindrem moments complicats.
– Quin és l´objectiu?
– Si al principi de temporada teníem clar que volíem estar amunt de la classificació, ara pensem que hem de lluitar per l´ascens a Preferent. En les nou primeres jornades hem tret 7 punts d´avantatge al segon, i volem intentar lluitar per aquest títol de lliga, tot i que sabem que és molt complicat i hem d´anar partit a partit.
– Com gestiones l´eufòria de l´equip?
– Sempre hi han detalls que poden ajudar a rebaixar aquesta eufòria. Al principi els hi deia que havíem jugat contra els equips de la zona baixa, i era veritat això. Ara els hi dic que queden molts partits i nosaltres som l´Infantil C i que molts jugadors poden tenir l´oportunitat de jugar amb l´Infantil A o B, per exemple. Com també poden continuar pujant dins el futbol base del club, que som punters en totes les categories. Ells han d´intentar continuar millorant i treballant per a ells i també per l´equip.
– I què treballen al teu equip els jugadors?
– Estan en plena etapa de formació i per això els hem de recordar aspectes bàsics del joc com l´assistència, tot i que alguns jugadors no ho veuen clar però és molt important. Però també treballem aspectes físics, tàctics i sobretot, psicològics. És important saber motivar a jugadors com els que tinc tan competitius perquè hem de trobar aspectes motivadors que els mantinguin amb xispa dins el terreny de joc.