Juvenil C. Preparant el salt

Arturo Gutiérrez, entrenador d’un Juvenil C que aquesta temporada competeix al Grup 8 de Primera Divisió Juvenil, confia que el treball d’aquest curs serveixi per nodrir en un futur el Juvenil A, «l’equip és pràcticament tot de primer any per, de cara a l’any que ve, aprofitar el màxim de jugadors per jugar al Juvenil A, i pel que fa a la competició l’objectiu era estar a dalt«. Amb els últims punts de la temporada en joc, l’entrenador molletà fa balanç del seu equip, «els nanos tenen qualitat per competir de cara a l’any que ve i els objectius es poden complir, espero poder ficar-los una mica d’intensitat i que competeixin en els partits que queden perquè arribin completament preparats al curs vinent«.

Al Grup 8 de Primera Divisió Juvenil s’han completat ja 25 de les 30 jornades, i el Juvenil C està situat en 7a posició, sumant un total de 39 punts, i presentant un balanç de 75 gols a favor i 39 en contra. Pel que fa a la lliga, el preparador tècnic molletà menciona que, «és una lliga bastant competida, i, tret d’un parell d’equips que estan abaix i potser tenen un nivell més fluix, en general sí que hi ha força competència entre tots els rivals. També cal tenir en compte que la gran majoria dels nostres jugadors són de 1r any, i que han de competir fins i tot amb rivals que tenen 3 anys més, i s’ha de jugar amb una intensitat que potser al principi, venint de cadet no l’acabaven de tenir o la tenien una mica relaxada, però amb el pas de les jornades ho hem anat polint«.

Respecte a la metodologia, el responsable del Juvenil C destaca que, «el primer dia d’entrenament va encarat al tema físic, i el treballem segons com hagi anat el partit, si ha estat molt exigent o no, fem uns exercicis determinats o uns altres. Al segon dia els exercicis són una mica explosius, amb més rodatge grupal, i els entrenaments de divendres fem més finalització de cara a porteria i exercicis de velocitat per encarar el partit del cap de setmana«.

Gutiérrez té molt clar que per competir és necessari un cert grau d’intensitat i implicació, «sobretot els exigeixo intensitat perquè a vegades són els ritmes els que marquen el partit. Hi ha jugadors que potser tècnicament no et donen tant, però el tema d’intensitat és fonamental, ja que vas a veure qualsevol partit de 2a B i això és el que es demana«. El tècnic molletà sap que perquè els jugadors compleixin cal saber el que es vol ensenyar, «està clar que els jugadors s’han d’adaptar a l’entrenador, però l’entrenador també ha d’adaptar-se als seus jugadors. A mi m’agrada fer un treball global, des de la defensa, sortida de pilota des del darrera, sortida de pressió en funció de com ens pot pressionar el rival, si el rival t’apreta saltar una primera línia de pressió, treballar-ho tot. També sóc bastant exigent amb els de davant perquè el punta i els extrems són els primers que han d’ajudar a l’equip, i a partir d’aquí, sacrifici de tot l’equip i tirar endavant«.

Aquest diumenge a les 16.00h. el Germans Gonzalvo viurà el 26è duel de lliga del Juvenil C, on rep un Vic Riuprimer que amb 22 punts ocupa la 14a posició del grup. Pel que fa al partit, l’entrenador molletà destaca que, «venim de guanyar bé, juguem contra un rival de la zona baixa i que ja es va derrotar a la primera volta, però això no ens ha de fer pensar que ja ho tenim tot fet, cal sortir al camp a donar-ho tot des del primer minut, ja que si no t’entren els gols o qualsevol cosa, es pot complicar qualsevol partit«.

Gutiérrez espera que els seus jugadors continuïn treballant en aquesta recta final de temporada, «en l’àmbit de competició intentarem quedar el més a dalt possible, tenim la 5a posició a 5 punts i estaria molt bé poder arribar-hi, així que el meu objectiu és que els nanos hagin agafat intensitat i anem a competir tots els partits que queden i treure totes les victòries possibles, i quedar el més a dalt possible. I, així aconseguir la intensitat necessària per als nanos perquè de cara a l’any que ve si el Juvenil A abans tendia a aprofitar 2-3 jugadors, pugui endur-se 5, 6 o 7, com més, millor«.