«M’he trobat amb un grup amb un gran potencial»

Dídac Vidal (Barcelona, 1984) s’ha fet càrrec del Juvenil A amb l’objectiu d’aconseguir la permanència a Lliga Nacional. En el seu primer partit a la banqueta l’equip va guanyar a Cambrils per un contundent 1 a 5. Un triomf que ha de suposar un punt d’inflexió per tornar al camí de les victòries i recuperar les bones sensacions.

Quin balanç fas dels teus primers dies com a entrenador del Juvenil A?

La valoració és molt positiva. M’he trobat amb un grup amb un potencial enorme. Tenim jugadors amb talent capaços de resoldre un partit, però hem de treballar molt per ser un equip compacte. El més urgent és millorar l’aspecte defensiu. L’equip no es pot permetre encaixar tants gols com fins ara. Quaranta gols en quinze partits és una xifra que et condemna a estar en descens.

Quin era l’estat anímic del vestidor quan vas arribar?

Els jugadors estaven una mica desconcertats per la situació que estaven vivint. Han tingut dos entrenadors diferents en poc temps. No és fàcil d’assimilar. Però són un grup fort i tenen ganes de capgirar la mala dinàmica de resultats i salvar la categoria.

La victòria contundent per 1 a 5 davant al camp del Cambrils a suposar una injecció de moral?

Per suposat. Guanyar fora de casa sempre és complicat. I marcar cinc gols encara ho és més. Els jugadors necessitaven un partit com aquest per reivindicar-se i recuperar l’autoestima. Quan travesses una situació esportiva delicada és molt important aconseguir una victòria convicent. L’equip va demostrar-se a si mateix que és capaç de guanyar a qualsevol rival. Estic convençut de que la victòria servirà per afrontar amb més confiança els següents partits.

Ara el més important són els resultats?

Sí. Estem en una zona perillosa i hem d’intentar escalar posicions a la classificació el més aviat possible. Hem d’aconseguir ser un equip sòlid en defensa. Amb la qualitat i el desequilibri que tenim al davant segur que arriben els gols. La clau és trobar l’equilibri entre les dues vessants.

 Com vols que jugui l’equip?

Vull que l’equip defensi en bloc, començant pels davanters i acabant pel porter. I que l’equip sàpiga què fer quan tingui la pilota. També és important tenir diferents tàctiques per superar a la defensa rival quan es tanca perquè té un resultat a favor. Vull que el meu equip surti jugant la pilota des del darrere i aprofiti els espais que generi el contrari. No sóc partidari de regalar la pilota al rival. Tenim qualitat per ser protagonistes i portar el pes del partit.

Si l’equip juga com contra el Cambrils té moltes opcions de salvar-se…

Sí, totalment. Hem d’agafar el partit de Cambrils com a referència. Crec que va ser un punt d’inflexió. Va ser un encontre molt complet en tots els aspectes. Només vam encaixar un gol al minut 90 i de penal. Queda una volta sencera i estem en una línia ascendent.