«El jugador té un aprenentatge de qualitat»

Departament Comunicació CF Mollet UE

Marc Trasobares (Barcelona, 1991) afronta la seva primera temporada al capdavant de la coordinació de futbol 7. L’objectiu principal és l’aprenentatge del jugador mitjançant el futbol. Trasobares, que ja comença a definir la pretemporada, respon als reptes de futbol 7 del club de la temporada 15-16.

– Com es prepara la pretemporada del futbol 7?

La preparació de la pretemporada és sobretot tancar partits per cada partit. Pel que fa els entrenadors són els responsables de preparar els entrenaments, això sí, amb la meva ajuda. El 31 d’agost comença el gruix del futbol 7 a entrenar.

– Quins són els objectius?  

– El més important és que els infants aprenguin el màxim fent esport. Després que s’ho passin bé, sobretot, i també hem d’intentar ser sempre competitius per mantenir les categories.

– Com es treballa?

– Jo penso que la forma de treballar és de cada entrenador. Però nosaltres tenim reunions i intentem que tot sigui molt global. Les nostres directrius són treballar amb els infants perquè prenguin decisions i aprenguin a jugar a futbol, que no facin les coses per automatismes. Els jugadors que són aquí els hi agrada guanyar molt. Ja perdre no agrada tant, però també això s’ha d’educar.

– Com veus el pas d’escola a futbol 7 i, després, a futbol 11?

– Crec que el pas és molt positiu. Crec que cada vegada tenim més equips de baix que aconseguim pujar. Tenim molt clar que sigui quina sigui la categoria que jugui un infant té un aprenentatge de qualitat. El problema és que quan tenim tants bons equips i categories és complicat mantenir el nivell de clubs com Barça o Espanyol o Damm o Cornellà. Però crec que cada vegada estem millor i, per exemple, les categories que tenim ara en futbol 11 fa quatre anys no les teníem. És evident que hi ha una bona feina des de futbol 7 i dóna la possibilitat al jugador de fer tot el seu recorregut al club fins al primer equip.