Sito Fradera: “El més important és que siguem un equip solidari”

Sito Fradera (Granollers, 1965) ha tornat al CF Mollet UE per revertir la situació que travessa el Juvenil A. Després d’assolir l’ascens a Preferent amb el primer equip a la temporada 2007-2008, el tècnic granollerí afronta amb il·lusió el repte d’ajudar a que l’equip mostri la seva millor versió.

Quin balanç fas de les dues primeres setmanes com a entrenador del Juvenil A?

M’he trobat amb un equip tècnicament molt dotat, però amb poca capacitat de sacrifici. El vestidor estava força tocat anímicament per la situació esportiva que travessa l’equip i per la posició que ocupa a la classificació. Dins la plantilla hi ha diferents concepcions futbolístiques. Ara el més important és que siguem un bloc solidari i ningú faci la guerra pel seu compte.

Què creus que li manca a l’equip per ser més regular?

Crec que falta sacrifici i solidaritat. Si volem revertir aquesta situació hem d’estar tots junts i remar en la mateixa direcció. També penso que l’equip no està gaire bé físicament. Comencem fort els partits però a partir del minut 60 acusem molt l’esforç de la primera part. Aprofitarem l’aturada de Nadal per fer una mini-pretemporada. Hem de posar-nos a to.

Amb quin sistema tàctic t’agrada que jugui l’equip?

Sóc partidari del 4-3-1-2. M’agrada jugar amb un mitja punta que nodreixi de bones pilotes als davanters i també ajudi en tasques defensives. La seva funció variarà en funció de si tenim la pilota o no. També jugaré amb dos davanters. Per mi és fonamental pressionar a dalt i recuperar l’esfèric el més aviat possible.

Quin anàlisi fas de l’empat aconseguit a Mataró en el teu debut?

Crec que va ser un punt treballat. L’equip va començar el partit manant i vam anar sempre per davant en el marcador. No obstant, a partir del minut 60 vam quedar-nos amb 10 jugadors i vam enfonsar-nos físicament. I el Mataró ho va aprofitar per igualar l’encontre. No pot ser que desaprofitem un 1-5 favorable. Hem de treballar perquè no torni a passar.

Com afronta l’equip l’últim encontre davant el Josep Maria Gené abans de l’aturada nadalenca?

És un equip que sempre li agrada tractar bé la pilota. El vaig anar a veure la setmana passada i tàcticament està molt ben preparat. Hem d’intentar robar-los la pilota, pressionar amunt i estar pendents de les marques. Si juguem com la primera hora a Mataró no hem de témer a cap equip.