Uns documents del molletà Joan Solé Tura acrediten el centenari del CF Mollet UE al 2014

26.02.2014 Centenari CF Mollet UE 011El CF Mollet UE ha presentat uns documents que acrediten la fundació de l’entitat l’any 1914, i no el 1919 com es creia fins ara. Els textos són de l’arxiu personal del molletà Joan Solé Tura, que va ser jugador i directiu del CF Mollet, a més d’un reconegut escriptor i cronista local que va publicar diversos llibres sobre la història de Mollet. L’entitat ha presentat els documents en roda de premsa aquest dimecres a la Sala de Govern de l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde, Josep Monràs; el president del CF Mollet UE, Feliu Tura i el president de la comissió del centenari, Jordi Candela.

Els documents s’han donat a conèixer aquesta dimecres a la tarda en una roda de premsa en què el club ha presentat la celebració del seu centenari durant la propera temporada 2014-2015. “Hem fet una recerca documental que ens permet afirmar que el CF Mollet UE va néixer un 21 d’agost de 1914 per la Festa Major d’Estiu, el que ens converteix en la primera entitat esportiva de la ciutat que compleix 100 anys”, ha explicat el president del club, Feliu Tura.

Els documents que acrediten la celebració del centenari es trobaven en possessió de Joan Solè Tura, mort l’any 2008 a l’edat de 90 anys. El president de la comissió organitzadora del centenari, Jordi Candela, els va trobar al despatx de Solé Tura mentre registrava informació antiga del club. En un dels documents, Joan Solé Tura feia una entrevista al primer president del club l’any 1914, Antonio Fuster, on explicava la fundació de l’entitat, així com el primer camp que usaven, el Camp Cafè Can Castells, que va ser inaugurat el 21 d’agost en un partit contra el Gimnàstic de Barcelona. Actualment, aquest cap estaria ubicat entre el carrer de Berenguer III i les avingudes de Llibertat i Burgos.

El club està preparant els actes del centenari per la temporada 2014-2015 amb un bon gruix d’activitats que té com a objectiu obrir l’entitat esportiva més antiga de Mollet a la ciutadania. “Editarem un llibre sobre la història del club, exposicions fotogràfiques, xerrades educatives per al futbol base, una samarreta commemorativa del centenari o partits amistosos amb clubs de renom, entre d’altres”, ha explicat el president de la comissió organitzadora del centenari, Jordi Candela,

Finalment, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha volgut destacar la clara voluntat que han tingut els membres del CF Mollet UE per tal de fer un reconeixement i retre homenatge a la història del club i, en definitiva a la història de Mollet del Vallès, perquè “la història de la ciutat s’escriu a través de la història del CF Mollet UE, una història formada per persones que posen el coll per tirar endavant un projecte esportiu que sense ells no existiria”.