«Volem organitzar un centenari obert a la ciutat de Mollet del Vallès»

jordicandela_cfmueJordi Candela (Mollet del Vallès, 1955) és el president de la comissió del centenari del CF Mollet UE, a més de ser l’actual vicepresident de l’entitat. A tot això, Candela és una de les persones que més coneix la història del club, ja que fa uns anys va editar el llibre dels 80 anys. Fa uns sis mesos, quan investigava sobre la història del club, es va trobar amb uns documents que han canviat el rumb del club per la propera temporada quan celebrarà el seu centenari, del 1914 al 2014. Així, el 1919 ja no és l’any de fundació del club.

– A on vas trobar els documents que acrediten el centenari l’any 1914?
– Els vaig trobar a casa del Joan Solé Tura, un molletà historiador i que va escriure diferents llibres sobre la història de Mollet del Vallès. En una entrevista que feia al primer president del club, Antonio Fuster, es veia clarament com la fundació del club va ser l’any 1914 dins l’entorn d’un camp de futbol que ara estaria situat entre els carrers de Berenguer III i les avingudes de Llibertat i Burgos. Així, la fundació no va ser l’any 1919 com fins ara es creia.

– Quan es començaran els actes del centenari?
– Celebrarem el centenari a partir del partit de la Festa Major d’Estiu de Mollet del Vallès. Durant tota la propera temporada el club es bolcarà amb aquesta celebració que és molt important.

– Quines activitats es faran?
– Volem organitzar un centenari  obert a la ciutat de Mollet i fer participar a tothom de les activitats. Encara estem treballant en el gruix d’activitats però de ben segur farem el partit de Festa Major significatiu amb el centenari; un llibre dels 100 anys, una exposició i filmació; un mural; un concurs per trobar el logotip; una trobada amb expresidents i exjugadors; i intentar portar a Barça i Espanyol al Germans Gonzalvo, entre d’altres accions.

– Amb quina salut afronta el club el centenari?
– Si parlem d’instal·lacions, ara mateix estem al 50%. Si ho fem esportivament, estem en un moment dolç en el futbol base.