“Volem que els equips de formació tinguin la iniciativa i un estil de joc combinatiu»

Amb la nova temporada iniciada el coordinador del CF Mollet UE, Mario Garcia Mañas (Granollers, 1989), té encara més feina de l’habitual per poder cohesionar tots els conjunts, entrenadors i jugadors. Són 36 equips de formació els que hi ha al club, que són dos més que el curs esportiu anterior, amb més de 500 jugadors. Una feina que gestiona amb el suport d’Otger Canals com a coordinador del futbol-7 i que Garcia Mañas considera clau el treball en equip entre tots dos.
– A l’estructura esportiva s’ha fet una important aposta per cohesionar el pas dels jugadors del futbol-7 al futbol-11. Com està funcionant?
-Molt bé. És una edat important el canvi a infantil per que els jugadors passen de jugar futbol-7 a futbol-11. Per això vam fer una reunió prèvia amb els pares i mares per explicar la planificació de continguts amb una seqüència segons l’etapa ludològica. La planificació es basa en l’adaptació al futbol-11 per que el jugador adquireixi el concepte i model del nostre joc de futbol.
– I quin és el joc del CF Mollet UE?
– Tant en el futbol-7 com en el futbol-11 hem fet una planificació conjunta de continguts que tenen entre sí una lògica. Per això el nostre objectiu és comú i volem que els equips de formació del CF Mollet UE tinguin sempre la iniciativa en el joc. Intentar arribar a la porteria contrària amb la màxima participació dels membres de l’equip. El CF Mollet UE té un estil de joc de combinació.
– Un estil que cada any té més adeptes. Enguany dos equips més, són 36…
– Considerem que hem arribat a una xifra considerable d’equips. Per estructura esportiva podríem encara créixer més, però per infraestructures ja tenim gairebé plens els dos camps de gespa del Germans Gonzalvo. Som el club referent al Vallès Oriental i això es nota.
-Un club que per primera vegada aquest estiu va fer proves d’accés. Com va anar?
– Molt enriquidora, tant pel club com pels jugadors. Van haver una quarantena d’inscrits i d’aquestes ens vam quedar amb una desena de jugadors. Som un club obert i vam fitxar aquells que crèiem que no teníem dins. Tot i que aquí a Mollet tenim com a filosofia de club, sobretot, la formació del nostre futbol base. Això és el més important.